Redan vid det tekniska samrådet fick vi frågan om grusning för altan. Då funderade vi på att skippa grusningen för altan, eftersom vi fick höra att vi sparade halva kostnaden på det.

När Jonas pratade med markkillarna tidigare i veckan och fick samma fråga en gång till så kändes det mer som ”det är lika bra att få det gjort nu när de ändå är där och gräver”.

Så nu har vi gjort en ganska enkel skiss på hur vi tänker oss. Det svarta är profilen på huset och det blåa strecket kanten på altanen. Tycker sneddade hörn på altanen är så snyggt, men hur mycket vågar man snedda innan det inskränker på det praktiska?

Totalt skulle den här ritningen bli lite drygt 40 m2. 4,2 m på sidorna och 1,8 m vid glasverandan. Längs med hela sydvästsidan av huset. Med sneddade hörn, 60 cm indraget på varje sida. De grusar 40 cm djupt, så har vi räknat rätt så borde det gå åt mellan 25 och 30 ton grus. 235 kr/ton ger en kostnad på ca 6 500 kr-7 000 kr. Ganska överkomligt på det stora hela.

Markkillarna var dock inte på tomten när Jonas åkte dit för att lämna den i torsdags morse, så han la bara in den i deras byggbod. Hoppas de såg och förstod den, annars får vi grusa själva.